Jordbærtærte

Mazarinbund:

  • 200 gram smør
  • 100 gram rørsukker eller sukrin
  • 200 gram fint/groft-revet marcipan (hvis marcipanen er kold/frossen er den nemmere at rive), gerne hjemmelavet uden sukker
  • 3 æg
  • 75 gram boghvedemel/mandelmel (jeg brugte 70 gram, så føl dig frem)

Smør og sukker røres sammen.
Æg og marcipan tilsættes og det piskes i nogle minutter inden boghvedemelen tilsættes.
Det hele piskes grundigt i yderligere nogle minutter, inden det puttes i en form (springform, tærteform, muffinforme m.m. (denne form er ca. 30 cm i diameter)).

Bages 20-25 minutter ved 180 grader på almindelig ovn.
Køles ned og pensles med 100 gram 70%-80% chokolade, hvorefter den stilles på køl, mens man skyller- og gør de friske jordbær klar.

Creme:

  • 1 pose Dr. Oetkers kagecreme med vaniljesmag.
  • 2-4 dl mandelmælk, afhængig hvor fast cremen ønskes, (se Dr. Oetker-pakken for piskning.)
  • ¼ liter ris-, havre- eller soja-fløde kan evt. piskes og vendes i.

Cremes påføres og pyntes med friske jordbær!

Værsgo’!