Ostekage med appelsinsirup

Bund:

  • 2 dl nødder (paranødder, mandler, macadmiannødder m.m.)
  • 1 dl dalder, udstende
  • 2 tsk kokosolie
  • 1 dl kokosmel

Hak nødderne groft. Blend derefter dadlerne med kokosolien – tilsæt en smule vand, hvis nødvendigt. Rør dadelmassen, hakkedenødder og kokosmel sammen til en dej. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, det gør det lettere at få den færdige kage ud af formen. Dejmassen fyldes i springformen og den stilles koldt, mens du tilbereder ostecremen.

Ostecremen:

  • 2 stk. økoappelsiner – skal og saft heraf
  • 250 g god blød ost, gedeost smager himmelsk
  • 5 ark husblas
  • 80 g flormelis eller sukrin melis
  • 2½ dl risfløde, havrefløde, sojafløde m.m.
  • 1 tsk vanillepulver

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter mens du koger appelsinsiruppen.
Bring appelsinskal, vanillepulver, flormelis samt saft af 1-2 appelsiner i kog og lad det koge godt ind i ca. 5-10 minutter.
Vrid husblasen fri for vand og smelt den i siruppen – tag gryden af varmen. Hæld siruppen i en skål og sæt den på køl.
Pisk fløden (eller brug Risskum på spray) og kom ricottaen i. Pisk videre til det har en ensartet konsistens. Tilsæt den afkølede sirup og vend det godt sammen.
Hæld blandingen på den afkølede bund og sæt retur i køleskabet et par timer – gerne natten over.

Velbekomme!