Glutenfri pebernødder

Original opskrift:
Hjemmet

Ingredienser til ca. 100, ikke fryse-egnet:

  • 125 g smør
  • 50 g sukker, sukrin eller kokossukker
  • 50 g farin eller sukrin gold eller muscovadosukker
  • 1 æg
  • 250 g glutenfri mel / 200 gram Jyttemel
  • ½ tsk. hjortetaksalt (eller 1 tsk glutenfri bagepulver*)
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. stødt peber
  • evt. ½ tsk. appelsinskals-mel/pulver

Tænd ovnen på 200 grader.
Rør smør, sukker og farin godt sammen og rør ægget i.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggemassen.
Saml dejen og del den i 8 portioner.
Tril dem til pølser og skær hver pølse i ca. 20 stykker. Tril dem til kugler eller lad dem være rustikke, og læg dem på bageplader med bagepapir.
Bag dem 10-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist. Opbevar i kagedåser.

Tips!
Du kan selv blande glutenfri mel af 3 dl rismel og 1 dl kartoffelmel.
Andre glutenfrie meltyper er f.eks. boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, majsmel, quinoamel, sojamel og tapiocamel.
Disse kan bruges alene eller blandes.
Smag dig frem til, hvilke meltyper, du bedst kan lide.

* Glutenfri bagepulver blander du af 1 spsk natron, 2 spsk vinsyre og 2 spsk majsstivelse.

Velbekomme!