Verdens bedste speltbrød

Original opskrift:
Speltbageren

Ingredienser:

  • 500 gram fint speltmel
  • ½ liter kombucha eller koldt vand
  • 20 gram salt
  • 5-10 gram gær

Vejledning:

Opløs gæren i kombuchaen eller det kolde vand.
Tilsæt mel og salt.
Ælt dejen indtil den slipper skålen (når den siger “slask” “slask”… – Dejen er meget våd!)
Foretag evt. glutenprøven for at sikre dig at dejen er æltet perfekt.
Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time.
Derefter sætter du dejen i køleskab i en tætsluttende beholder og venter 2 døgn. Så tænder du ovnen på 250°C, med bunden af en stegeso eller enden fortrukne form. Sætter dejen i stuetemperatur og venter en times tid.
Tag formen ud og fór den med bagepapir.
Skru ned på 225°C og hæld dejen ned i den forede form. Bag det til det er godt brunt og sprødt, ca. 30 min.

Velbekomme!